вівторок, 25 березня 2014 р.


                                             Найкращий читач - 2014


Другий етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач - 2014» відбувся 20 березня в Луцькій районній бібліотеці для дітей.
В ньому прийняли участь 16 учасників – учні  6-7 класів зі шкіл Луцького району.
Радомишльську сільську бібліотеку представляли Маргарита Борейко учениця 7 класу та Анастасія Кващук учениця 6 класу ЗОШ І – ІІІ ст.
 с. Радомишль.
Оцінювали  учасників  Валентина Зінчук (начальник відділу районної державної адміністрації), письменники Іван Чернецький та Олександр Войтюк, редактор газети «Слава праці» Михайло Лапків.



Перше місце серед учнів 6 класу зайняв Максим Патута (ЗОШ І-ІІІ ст. с. Промінь).
Серед читачів 7 класів першість здобула Маргарита Борейко (ЗОШ І-ІІІ ст. с. Радомишль).
Вони  представлятимуть  наш район на третьому обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач - 2014».




середу, 12 березня 2014 р.

Маленький казковий світ


Знайомство людини з мистецтвом слова, з літературою починається з казки. Ще не вміючи читати, ми слухаємо казку з батьківських уст. Перші книги повели нас країною чарів і див. Однак найголовніше те,що, спостерігаючи за поведінкою казкових героїв, ми вчимося розрізняти добре і погане, потворне і прекрасне. Ми співчували скривдженим і раділи, коли врешті-решт добро перемагало зло.  Казки – це найпопулярніший жанр в літературі. Перегорнувши перші сторінки ви відразу побачите, що всі вони прославляють мудрість, хоробрість, доброту та кмітливість і засуджують зраду, злобу, лінощі та брутальність.
Особливу увагу привертає казка маленького читача, якого вона навчає робити перші правильні та осмислені кроки в житті. 9 березня з метою розширення кругозору дитини та залучення до книги в бібліотеці гурток ляльки і книги «Світлячок» продемонстрував казку «Пан Коцький». Ролі зіграли Оксана Маркова, Віталік Ковальчук, Анастасія Кващук.





понеділок, 3 березня 2014 р.


«В моєму серці слово Кобзаря»

          У березні  Україна  відзначає  200 - річчя від дня народження  Тараса Григоровича Шевченка.
Кобзар залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.
Ми повинні завжди вшановувати і пам’ятати про генія українського народу.  
2 березня сільська бібліотека спільно з будинком культури організувала  літературно - музичну      композицію «В моєму серці слово Кобзаря».
Громаду з святом  привітали сільський голова Володимир Петрович Семенюк та депутат районної ради Марія Олександрівна  Шотік.
Декламували вірші  великого поета Калинович Богдана , Назаренко Катерина, Дмитрук Анна, Саско Каріна та директор школи Борейко Лариса Леонідівна.
Уривок з твору «Тарасові шляхи» Оксани Іванченко виконали учні 6 та 7 класу місцевої школи :  у ролі Тараса – Віталій Ковальчук та Оксани – Оксана Маркова. Вірш «Тополя»  виконали : Оксана Чулянчик у ролі  матері , Маргарита Калинович  у ролі ворожки та Євгенія Барда у ролі тополі.
У виконані вокальної  групи будинку культури  прозвучали  пісні на слова Тараса Шевченка «Думи мої думи», «Реве та стогне Дніпр широкий» та інші.




Також на передодні свята 8 березня дитячий гурт «Росинка» подарували всім присутнім жінкам пісню «Подарунок мамі»,  а Курбан Дмитро та Курбан Вікторія  пісеньку «Півник». Та під струни гітари прозвучали пісні «Молитва за Україну», «У матері над хатою» у виконанні Анни Зозулі і Михайла Нагля.