неділю, 15 червня 2014 р.

«Заповідними стежками рідного краю»


«Пізнай свій  край… себе, свій рід, свій нарід, свою землю – і ти побачиш свій шлях у життя…» - ці мудрі слова великого філософа Г.С. Сковороди, що пролунали понад 250 років тому, залишаються актуальними і в наш час, час створення української державності, формування української національної ідеї, виховання громадянина - патріота України. Дуже влучно у народі говорять: «Хто не знає минулого – той не вартий майбутнього».

      Щоб формувати  у школярів пізнавальний інтерес до краєзнавчих знань бібліотекар Євгенія Барда сонячного суботнього дня провела з краєзнавчо – екологічним клубом «Мрійник» цікавий екокруїз  «Заповідними стежками рідного краю».

     Зробивши мандрівку по  селі Радомишль учні   відвідали  школу, млин, пам’ятний знак – Хрест з написом  про події був поставлений в 1938 році  до 950 – річчя хрещення Русі,  на місці спаленої в 1915 році Успенської церкви  , старовинне дерево дуб (про якого ходить легенда , що під ним раду мислив Богдан Хмельницький,  від того і пішла назва села «Радомисл», а пізніше Радомишль).
 

















     Завершився екокруїз гарним настроєм, знанням нового та цікавого про наше село та  девізом клубу:
                            «Коли ти бажаєш чогось дуже сильно,
                            весь Всесвіт допомагає тобі досягти цього»
                                                                 (Пауло Коельйо)




пʼятницю, 13 червня 2014 р.

Літературне лото "Книги - ключ до знань"

10 червня  в школу завітала бібліотекар Євгенія Барда, щоб провести  з учнями 1-2 класу веселу та цікаву гру  літературне лото "Книги - ключ до знань".




  Завданнями команд «Капітошки » - 1 класу та «Блискавки» - 2 класу  було : дати правильні відповіді на питання, доповнити приказки та прислів’я про книгу, відгадати головних героїв казок, скласти казку, відгадати вік життя тварин.


                                                                
  Нагородою у грі для  учасників стало заховане під цифрами  прислів’я  «Книги - ключ до знань».


«Щасливе літо в бібліотеці»

Літо, літечко! Тепленько, сонячно, гарно! Та, ні… Не просто гарно, а чудово, казково! Така благодать на землі, коли приходить чарівне літо, а разом із  ним літні канікули. 



У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають радісне свято – Міжнародний день захисту дітей, який вважається одним із найстаріших міжнародних свят, адже вперше його почали святкувати в 1950 році і сьогодні це свято популярне в багатьох країнах світу. В Україні цей прекрасний день святкують з 1998 року.


      У пришкільному таборі «Ровесник» біля приміщення школи бібліотекар сільської бібліотеки – філії с. Радомишль Євгенія Барда провела конкурс малюнка на асфальті «Хай сонцю і квітам всміхаються діти» з учнями 1-6 класу.















Всі учасники конкурсу отримали чудові подарунки.




Також,  в сільській бібліотеці з дітьми дошкільного віку відбулася цікава хвилинка –  веселинка  «Мрії здійснюються!» де учасники мали змогу на великому плакаті зобразити всі свої потаємні мрії і бажання .