середу, 3 червня 2015 р.

«Посвята в читачі,
або як потрапити до
 Книжкового Королівства»

Щороку наша бібліотека поповнюється  найменшими користувачами. Днями  до бібліотеки  на посвяту в читачі завітали учні 1 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Радомишль  з вчителем   Жанною Ковальчук.




Бібліотекар  Євгенія Барда розповіла маленьким читачам, що в бібліотеці живе не тільки  Буквар, а й багато інших різноманітних книг, у яких зібрано весь неосяжний Всесвіт. Також  ознайомила з   важливістю  читання,  дотримання правил бережливого ставлення до книги та показала відео - ролик «Як твориться книга».
Першокласники  показали хороші знання українських народних казок, відгадували загадки, вікторини. А ще  юні читачі дали обіцянку гарно поводитися з  книгами і дотримуватись правил користування бібліотекою.

На пам'ять про бібліотеку першачки отримали  посвідчення читача .




вівторок, 2 червня 2015 р.

1 червня – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ
                                                                               
                                                                                               «Що за диво - літо красне,
                                                                            Виганятель із кімнат! - 
                                                                            Зелень, небо, сонце ясне,
                                                                               Кольоровий хіт-парад!..»
  Нарешті літо….
   У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають   радісне свято - День захисту дітей.  Традиційно щороку 1-го червня у бібліотеці відбуваються різноманітні заходи, що підкреслюють увагу до прав дітей, здоровий спосіб життя, та духовне зростання підростаючого покоління.
Цьогоріч в бібліотеці відбулося відкриття сезону «Літо з книгою та бібліотекою», де діти мали змогу повеселитися до схочу.
Розпочалося наше свято з розповіді бібліотекаря  Євгенії Барди про права та обов’язки дітей та перегляду  мультфільмів «Ти маєш право…», «У барвах сонячного літа».


Після прослухання цікавої інформації про дане свято діти відправилися за пошуками скарбів, зігравши  бібліотечний  квест  «Як знайти найбільший скарб бібліотеки?"  Для того, щоб відшукати  скарб їм довелося пройти через різні бібліотечні лабіринти (відгадати  казкових героїв, скласти власні казочки, знаходити  розбірності між малюнками, доповнювати прислів’я та приказки про книгу) і  в нагору  отримати чудовий подарунок -   нові  знання про бібліотеку та книги.



Учасники гуртка  ляльки і  книги «Світлячок»  подарували діткам перегляд  цікавої  лялькової   вистави «Як звірі вивчають українську мову»  та українську народну  казку «Півник і двоє мишенят».




Найцікавішим на святі була участь у велоперегонах  «Ми - за здоровий спосіб життя», де всі учасники вихвалялися своїми велосипедами та змагалися за перші місця.


На завершення свята діти переглянули цікаві мультфільми  «Котигорошко та його друзі», «Фіксіки», «Білосніжка та сім гномів» та отримали чудові подарунки.



Хороша новина! "Золотий" квиток переможниці!


З нагоди 75-річчя Волинської обласної бібліотеки для дітей Маргарититі Борейко, учениці Радомишльської ЗОШ І-ІІІ ст., переможниці минулорічного і цьогорічного конкурсу "Найкращий читач" вручили "Золотий" читацький квиток, який дає їй право в будь-якому віці та в будь-який час відвідувати дану бібліотеку .
Маргарито! Вітаємо тебе! 



А попереду  ще 90 сонячних, яскравих, веселих літніх днів, кожен з яких ви можете зробити і змістовним, і корисним, і цікавим, лише завітавши до бібліотеки. Програма літнього відпочинку буде актуальна протягом літа і ми запрошуємо мам, тат з дітьми, бабусь і дідусів з онуками разом до нашої  бібліотеки . Певна, ви із задоволенням і користю проведете у нас час.