пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Міжнародний день птахів

Міжнародний день птахів проходить щорічно в рамках програми ЮНЕСКО “Людина і біосфера ” і не випадково саме в квітні. Адже 1 квітня 1906 була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.
З часу запровадження Дня птахів список пернатих, що зникають, стрімко поповнюється – на Землі вже зникло понад 160 їх видів і підвидів. У Європі під загрозою зникнення понад 50% птахів. В Україні налічується близько 360 видів. 87 видів з них занесені до Червоної книги України.
День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. Повернення птахів святкується також як прихід весни. Вперше цей день став відзначатися в Сполучених Штатах Америки.

Із птахами пов'язано чи не найбільше народних вірувань, пісень, казок, звичаїв, традицій... Вони перші приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя. Щоб більше дізнатися цікавої інформації про пернатих бібліотекар Євгенія Барда провела для учнів школи годину цікавої інформації "Пернаті друзі".
Користувачі бібліотеки  Анастасія Яворська, Тетяна Годунок та Тетяна Матвіюк підготували  переказки,  прикмети, загадки про птахів.


В  бібліотеці розгорнуто тематичну поличку книг та журналів, які познайомлять вас із дивовижним світом птахів. Ви дізнаєтесь про маленьких колібрі та велетнів страусів, про знайомих горобців та незнайомих туканів, а також про звички, міграції та спосіб життя наших крилатих сусідів.