понеділок, 19 грудня 2016 р.

«Святий Миколай, до нас завітай»

У народі кажуть, що взимку скільки днів, стільки й свят. І одним з найбажаніших і найулюбленіших для дітей є свято святого Миколая.

Дня Святого Миколая чекають усі діти, і кожен вірить, що Миколай не обмине його своєю милістю. Приходить Святий до чемних, старанних, слухняних дітей. Саме такими весь рік були діти Радомишльської сільської громади до яких і завітав Миколай на літературний ранок «Святий Миколай, до нас завітай», який підготували Євгенія Барда (бібліотекар сільської бібліотеки) та Галина Левчук (директор будинку культури с.Радомишль).


Бібліотекар розповіла малятам, як це свято святкують у нас на Україні та інших державах, адже Святого Миколая вважають заступником всіх дітей. Присутнім було запропоновано відгадати зимові загадки та згадати прислів’я і приказки, пов’язані з ім’ям Миколи Чудотворця.
  Щоб отримати похвалу та подарунок від Святого Миколая  діти водили хороводи, розповідали вірші, співали пісень, які підготували до свята.


Завершилося свято зверненням Святого Миколая до усіх присутніх:
«От настав прощатись час, Залишаю вже я вас.
Будьте добрі й завжди щирі, Живіть в злагоді і мирі.
Мамі й татку помагайте, Менших себе не чіпайте.
Вчителям у поміч будьте, І мене ви не забудьте.
Швидко мчиться часу лік, Знов прийду я через рік
На велике, світле свято. З Миколаєм вас, малята!»

неділю, 11 грудня 2016 р.

Вітаємо переможницю вікторини «Мій чарівний багатий край – завжди люби і пам’ятай»


До 50-річчя утворення Луцького району  Луцька центральна районна бібліотека  та редакція районної газети "Слава праці" організували вікторину «Мій чарівний багатий край – завжди люби і пам’ятай», в якій взяла участь учениця 9 класу  ЗОШ І – ІІІ ст. с.Радомишль,  учасниця краєзнавчо - екологічного гуртка "Мрійник" бібліотеки - філії с. Радомишль Оксана Маркова. 


Журі, до складу якого увійшли головний редактор газети Михайло Лапків, головний спеціаліст сектору культури РДА Ірина Степанюк та головний режисер РОМЦ Раїса Удот, підбивши підсумки вікторини , визначили переможців.



ІІ місце у вікторині зайняла Оксана Маркова, яка нагороджена грамотою сектору культури Луцької райдержадміністрації  та чудовим подарунком.
      
                                      
                             Оксанко,  вітаємо тебе!