вівторок, 25 квітня 2017 р.

Міжнародний день книги та авторського права

Один із знакових днів у нашому міжнародному календарі є Міжнародний день книги та авторського права. Дата святкування за рішенням ЮНЕСКО в 1995-му році - 23-е квітня. Вона вельми символічна для всієї нашої світової літератури. У цей день, до прикладу, покинули світ автори Вільям Шекспір (1564-1616), Мігель де Сервантес (1547-1616) та Інки Гарсіласо де ла Веги (1539-1616) та прийшли  такі знамениті і відомі письменники: француз Моріс Дрюон, ісландець Гальдоур Лакснесс, росіянин Володимир Набоков; з українських – Григорій Тютюнник, Василь Земляк, Олександр Гаврилюк, Василь Кухта, Андрій Курков.

У Всесвітній день книг і авторського права ми хочемо  привітати 
всіх наших авторів. Побажати  їм глибокого натхнення і легкого пера! Ваша роль у розвитку сучасної культури безцінна. Нехай ваш талант і надалі продовжує служити збереженню і примноженню духовного багатства кожної держави і світу в цілому! Зі святом Вас!
На честь цього дня в бібліотеці - філії с. Радомишль організовано літературний фуршет «Видатні письменники Волині  – великі майстри слова». На якому користувачі бібліотеки не тільки зможуть насолодитися книгами на різні смаки, а й дізнатися трішки про своїх улюблених письменників, які в 2017 році відзначатимуть свій ювілей.



Немає коментарів:

Дописати коментар