четвер, 23 лютого 2017 р.

За Україну, за її волю…


 В ці лютневі дні Україна вшановує Героїв Небесної Сотні, українських патріотів, які під час Революції Гідності віддали свої життя за європейське мабутнє своєї країни, та Героїв - кіборгів, які довгі місяці тримали оборону Донецького аеропорту, захищаючи територіальну цілісність нашої держави.
До відзначення другої річниці героїчної оборони Донецького аеропорту військовослужбовцями Збройних Сил України  та Дня  Героїв Небесної Сотні в бібліотеці – філії с.Радомишль організована виставка – спогад «За Україну, за її волю…».

Трагічні події в Україні розпочалися із розстрілу мирних протестуючих (Небесна Сотня) і продовжились російською окупацією Криму та військовою окупацією Донбасу. 
Донецький аеропорт, точніше його оборона, стала справжньою фортецею незламного духу українського народу.  Бої за Донецький аеропорт, що почалися 26 травня 2014 року — збройне протистояння між українськими силовиками та проросійськими терористичними збройними угрупованнями за встановлення контролю над летовищем Донецького міжнародного аеропорту, яке має стратегічне значення.  Тоді й народилася легенда про " кіборгів". І першими українських бійців так почали називати саме бойовики за надлюдську стійкість в обороні. Оборона Донецького аеропорту тривалістю 242 дні залишається однією з найтрагічніших та найгероїчніших подій АТО. Наші захисники понад 8 місяців утримували цей важливий об’єкт. І хоча його термінали ворог атакував щодня, цей форпост залишався неприступним. За офіційними даними, захищаючи донецький аеропорт, загинуло понад 200 військових.

  Пам’ятаймо про тих, хто загинув, обороняючи землю і згадаймо про тих, хто нині перебуває в зоні АТО.