вівторок, 27 січня 2015 р.


«В Соборності єднання поколінь»
(до Дня Соборності та Свободи України)

«Лунає пісня солов’їна
І вітер степовий.
Моя соборна Україна
Знов зустрічає день новий….»



Історія будь – якого народу містить періоди та дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Такою датою для України стало 22 січня 1919 року – день ухвалення Акту Злуки ЗУНР і УНР . Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України національним святом – День Соборності та Свободи України .
З нагоди цієї дати  бібліотекар сільської бібліотеки – філії Євгенія Барда провела з учнями 10-11 класу історико – патріотичну годину «В Соборності єднання поколінь».
Заступник директора по виховній роботі Ольга Шабала виступила з привітальним словом та розповіла про витоки Дня Соборності та проголошення акту Злуки ЗУНР і УНР, який було проголошено в Києві на Софієвському майдані… Учні 10 класу Тетяна Кулявець, Ольга Кревська та Яна Кмитко підготували чудові вірші про свято Соборності та Свободи  України.
Старшокласники не тільки прослухали історію виникнення свята, а й переглянули документальний фільм «День Соборності  і Свободи України».













    










        І здавалося, що вже з проголошенням Незалежності України в 1991 році, питання територіальної єдності зникло назавжди…. Та не вирішені проблеми українського суспільства впродовж багатьох років призвели до кривавих подій на Євромайдані у листопаді – грудні 2013 року. Згодом ці події переросли у глобальний конфлікт між Росією та Україною – спочатку встановлення контролю над територією Кримського півострова . Наступним етапом стала війна на сході України, офіційно відома всім як АТО.
     Тож проблема соборності українських земель та українського народу, нажаль, залишається актуальною і сьогодні …..
     Але ми щиро віримо що в нашій країні все налагодиться і ми знову станемо Єдиною Країною. І гордо зможемо заявити Слава Україні!





Немає коментарів:

Дописати коментар