четвер, 31 березня 2016 р.

Тиждень дитячого читання


Тиждень дитячого читання – свято книг і всіх, хто з ними пов’язаний. На це свято збираються дівчатка і хлопчики, які люблять читати, хто вважає своїм другом книгу.
До святкування Тижня дитячого читання долучилася бібліотека – філія с. Радомишль.  Протягом Тижня були організовані різні зустрічі, конкурси, вікторини. У ці дні в бібліотеці не було байдужих і нудьгуючих, панувала атмосфера радості і веселощів. 

 Розпочався Тиждень дитячого читання інформаційною годиною «Книга – світ, книга - серцю привіт», під час якої юні користувачі взяли участь у вікториніах «З якої то казки?», «Літературні казки», пригадали прислів’я та приказки про книги.
 Під час проведення бенефісу  читача «Читай як я, читай краще мене», учні 3-5 класів мали змогу поділитися враженнями про останні книги, які прочитали та порекомендувати їх своїм друзям.
Свято Казки розпочалося бібліотечним уроком-грою «Книги - ключ до знань», який було проведено з учнями 3 класу місцевої школи. Далі діти взяли участь в іграх «Казкова ромашка», «Відгадай,  чия це річ?», розгадували кросворд, відвідали "Бюро літературних знахідок", де називали речі загублені літературними персонажами.
Найбільше цікавою була мандрівка в бібліотеку – філію с. Боратин, де привітно зустріла нас бібліотекар Руслана Фурман. Така нагода випала користувачам Радомишльської сільської бібліотеки Катерині Назаренко, Анні Дмитрук та Янні Скібіцькій, які взяли участь у проведенні флешмобу «Дружба з книгою – це свято».
В цей день бібліотекарі провели веселі конкурси «Кіт у мішку», «Солодка тарілочка», під час яких діти вибирали завдання та виконували їх, де крім знань казок та літературних творів потрібно було станцювати та заспівати пісні. У конкурсі «Вгадай  мелодію з мультфільму» пригадали всі найвідоміші пісні з старих та нових мультфільмів












Щоб відшукати найпотаємніший скарб бібліотеки, було проведено гру «Знайди скарб». Найспритнішим виявився учень 2-А класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Боратин  Назар Веснянка, який і віднайшов скарб за допомогою інтуіції та карти.



Награючись досхочу цікавих ігор «Сніжинки», «Дуб», «Гусениця», «Котик і мишки» з  Сергієм  Шуляком (директор будинку культури с.Новостав ), діти попрямували до бібліотеки, де відгадували зашифровані в презентації фразеологізми та казкових героїв, грали у вікторину «Чи уважний ти читач?». На завершення всі висловили свою думку, як вони провели канікули і поділилися враженнями на плакаті «Мої найкращі канікули».


Всі учасники отримали грамоти та повітряні кульки від організаторів, а також частування за солодким столом.
День, проведений в бібліотеці с. Боратин, подарував нові знайомства, друзів та хороший настрій. Додому ми повернулися з чудовими подарунками, грамотами та незабутніми враженнями.
Адже бібліотека місце для розваг, вражень і змістовного відпочинку!



Немає коментарів:

Дописати коментар