вівторок, 10 травня 2016 р.

Хто вищий за жирафа ?

В нашій бібліотеці можна не тільки цікаво та змістовно провести свій вільний час, а й визначити свій ріст. Цікаву задумку втілила в реальність бібліотекар Євгенія Барда створивши на стіні в бібліотеці вимірник росту, який отримав назву «Хто вищий за жирафа».  
Для дітей це стало новою забавкою та привід ще раз завітати до бібліотеки.
 







Жираф є найвищим із ссавців на планеті, самці жирафів можуть сягати у висоту 5 метрів, а їх вага може коливатись у межах 2 тонн, причому чверть цієї ваги складає саме шия.





-           Без сумніву, славу жирафам забезпечили їх довгі шиї, подекуди у 2 метри. Шия жирафа має схожість із шиєю людини, бо як і у людей, складається з 7 хребців. Однак люди, на відміну від жирафа, спати стоячи не вміють, а от ця дивовижна тварина дрімає стоячи!



-          Кумедно, але жирафи єдині з усіх тварин, які не вміють позіхати. Принаймні, вченим за всю історію спостережень не вдалося вполювати на цьому занятті жодного довгошийого. У жирафів дуже сильний удар ногою, він звалює ніг навіть лева, котрий через страх полює в основному на дитинчат жирафа, які відстають від стада. Водночас, не маючи зовнішнього природного ворога, ці красиві тварини зараз опинились на межі зникнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар