середу, 28 червня 2017 р.

Конституція – Основний Закон України

28 червня – особлива дата в житті України. В цей день у 1996 році була прийнята Конституція незалежної української держави. Цей закон закріпив правові основи суверенітету і територіальну цілісність України. Конституція стоїть на захисті прав і свобод особистості і громадянина, є гарантом стабільності та благополуччя в суспільстві.
Конституція – Основний Закон України, основне ядро всієї правової системи, запорука стабільності, миру і злагоди в країні, непорушний фундамент нашого демократичного розвитку. 
До святкування дня Конституції України в бібліотеці філії с. Радомишль  для учнів 4-6 класів було проведено  годину правового виховання «Моя країна - Україна», яка розкрила читачам бібліотеки Конституцію, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності. Діти дізналися про Пилипа Орлика – творця першої Конституції України, про розвиток Конституції в часовому просторі: від першої Конституції до сьогоднішньої Конституції Незалежної України.


Діти з задоволенням переглянули мультимедійну презентацію «Як і навіщо створюються закони», з якої дізналися про цікаві факти про основний закон держави.
Крім цього, в бібліотеці організовано книжково-ілюстративну виставку «Живи і міцній, Українська державо!». Книги, представлені на виставці, познайомили дітей з виданнями Основного Закону держави, з Конституційними актами України з найдавніших часів до сьогодення, правами та обов’язками дітей в Україні.


Немає коментарів:

Дописати коментар