понеділок, 29 січня 2018 р.

«Крути … Мужність і біль України» (до 100 річниці бою під Крутами)






29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
 Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Втрати сягали: до 250 юнаків, одна рота (до 30 людей) студентів і 10 старшин. Бойовий наказ наша молодь виконала.
З нагоди 100-річчя вшанування пам'яті загиблих юнаків під станцією Крути бібліотекар Демчук Л.С спільно із вчителями та учнями 10 то 11 класів ЗОШ І – ІІІ ст. с. Радомишль організували і провели історико - патріотичну годину «Крути … Мужність і біль України»
Учасниками заходу були учні ЗОШ І- ІІІ ст. с. Радомишль (10 кл., класний керівник Миролюбова С. І., 11 кл., класний керівник Новицька І.В ).
Ведучі Маргарита Борейко та Тетяна Миролюбова  розповіли про юнаків-героїв, які показали приклад мужності, відданості і незборимості духу.Старшокласниці Вероніка Кутецька, Вікторія Лихач , Катерина Величко, читали вірші присвячені пам`яті героїв Крут.
 Присутні переглянули фільм   « Лист без конверта».
Захід завершився хвилиною мовчання. 
                             
 Подвиг і самопожертва цих юнаків стала своєрідним дороговказом для усіх наступних поколінь



Немає коментарів:

Дописати коментар