пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

"Нас об’єднує любов до України" (до третьої річниці Революції Гідності)

Творча зустріч волинських письменників відбулася в ЗОШ І - ІІІ ст. с. Радомишль  в рамках проекту центральної районної бібліотеки  «Нас об’єднує любов до України» До школярів завітали члени літературно-мистецької студії "Зорі над Стиром" Лукія Василевська та  Наталія Бугай.
Завідувач відділу обслуговування Зоя Качан представила гостей та нагадала присутнім про події тих великих днів, які назавжди змінили історію нашої нації.
Письменники радо ділилися розповідями  про свою творчість, читали власні твори про Майдан, Революцію Гідності, Героїв Небесної Сотні, АТО, розповідали про події сьогодення, власні захоплення та ділилися планами на майбутнє. Бажали присутнім спокою та миру. 
Сільський бібліотекар Євгенія Барда більше познайомила з творчістю, а учні  школи  із задоволенням  декламували вірші письменників з їхньої колективної збірки  патріотичної поезії «Обпалені надії».

Вірші «Я - Українка» Марії Пишук виконала  Настя Ткачук, «Співають птахи по лісах» Павла Покотила прозвучав від  Янни Скібіцької,  «Герою» Наталії Бугай виконала Дарина Вовтонюк, «Іловайськ – як і Крути, й Батурин» Лукії Василевської виконав Оксенюк Ілля,  «Не плач, матусю» Марії Пишук  декламував Владислав Кутецький, «Молися, Боже єдиний» Лукії Василевської виконала  Кутецька Вероніка.

Під керівництвом вчителя музики Галини Гірник чудовими піснями «Там в траві під осокою», «Я люблю Україну», «Мати солдата» радували дует «Ранкова зірка» у складі Дмитра Курбана і  Катерини Величко   та Ірина Горошко  « Піснею про Україну».

Директор школи Лариса Борейко щиросердечно подякувала гостям та організаторам за проведений захід, тому що в цей  нелегкий для країни кожен повинен бути справжнім патріотом своєї держави.
      Патріотичні поезії цієї збірки не залишили байдужими жодного з присутніх. Слово – зброя, а уміло написана поезія – це сила, яка підтримує наших бійців, котрі нині боронять неньку Україну. 

2 коментарі: